Oor een glutenvrije pizzabodem gebruik ik (naast glutenvrije bloem) ook wat andere verhoudingen en rijstijd.
Uitgaande van 1 glutenvrije pizzabol van circa 240 gram hanteer ik de volgende hoeveelheden:
- 130 gram bloem (glutenvrij)
- 105 cl. water
- 0,7 gram gist
- 3 gram zout
- 3,3 cl. olijfolie
Werkwijze
- Doe de glutenvrije bloem in de kom van je keukenmachine.
- Voeg het water en zout toe en laat de machine kort draaien tot alles vermengd is.
- Voeg dan de gist toe en laat de machine op rustige stand 5 minuten draaien.
- Na 5 minuten voeg je de olie toe en laat je de machine nog 2 minuten rustig draaien.
- Je legt het deeg afgedekt in de koelkast. Daar laat je het 60 minuten (of desgewenst langer) rusten.
- Ongeveer 1 uur voor je de pizza gaat bakken haal je het deeg uit de koeling.
No Comment