Een fris bijgerecht met een lekkere en passende bite!
Ingrediënten
- 4 dadels
- 12 walnoten
- Bosselderij
- Sap van een (biologische) citroen
- 2 el extra vierge olijfolie
- 10-20 blaadjes verse munt
- Zeezout
- Pecorino
Bereiding
- Halveer de dadels en snijd deze in de lengte in dunne plakjes door.
- Schep in een saladekom.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan en voeg deze toe aan de kom.
- Was de selderij goed en gebruik eventueel een dunschiller om de draderige buitenkant te verwijderen.
- Snijd de selderij nu in flinterdunne plakjes, of gebruik een mandoline.
- Voeg de selderij toe aan de kom.
- Doe hier nu ook het sap bij van de citroen, de olijfolie, de muntblaadjes en het zout.
- Serveer op een groot bord en schaaf met behulp van een dunschiller plakken pecorino af.
Serveer de pecorino boven op de salade.
No Comment