Breng de zomer op tafel!
Ingrediënten
- 4 eidooiers
- 180 gram suiker
- 4 blaadjes gelatine(van 3 gram)
- 5 deciliter halfvolle melk
- 250 gram aardbeien
- 2,5 deciliter room
- 15 gram suiker
Bereidingswijze
- Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten.
- Doe de eidooiers in een grote mengkom en voeg de suiker er aan toe.
- Klop het mengsel met een mixer tot een luchtige crèmekleurige massa die ongeveer verdubbeld is in volume. Het kloppen duurt best lang, soms wel 10 minuten.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- De melk koken en ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel voegen.
- De geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze helemaal is opgelost.
- De bereiding laten afkoelen en af en toe even roeren. De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en door een zeef duwen.
- De gepureerde aardbeien door het afgekoelde eiermengsel roeren.
- De room opkloppen met een weinig suiker en bij het mengsel voegen.
- In een met olie ingevette vorm gieten en 24 uur in de koelkast zetten.
- De bavarois uit de vorm halen en op een serveerschaal leggen.
- Versier de bavarois met kleine aardbeien en toefjes slagroom.
No Comment